Doprinos bazi znanja u obrazovnim softverima – Dani informatike 2014.

U ponedeljak, 22. decembra, održana je završna svečanost Dani informatike u školama Vojvodine 2014. na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada, a ceo događaj je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Ova manifestacije već dugi niz godina podstiče proces informatizacije nastave u osnovnim i srednjim školama Vojvodine, i podstiče korišćenje IKT tehnologija u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Na ovoj manifestaciji važno priznanje su dobila i dva nastavnika OŠ „Sveti Sava“ iz Kikinde, Dragica Sredojev i Arpad Pastor. Njihovo priznanje „Doprinos bazi znanja u obrazovnim softverima” uvažava veliki doprinos u uvođenju novih tehnologija u nastavni proces približavajući učenicima gradivo na bolji, interesantniji i savremeniji način.

Dragica Sredojev

 • Sajt je namenjen učenicima. Svrha sajta je da učenicima olakša svakodnevno učenje ali i da ih upozna sa nekim zanimljivostima koje nisu u okvirima redovnog nastavnog plana i programa. Na sajtu su, pored nastavnih materijala, postavljene PowerPoint prezentacije. Prezentacije postavljene na sajtu predstavljaju lakši i interesantniji način predstavljanja nastavnog materijala učenicima. Pored prezentacija nastavnice, na sajtu su mesto našle i učeničke prezentacije koje se prave u okviru projekta iz istorije — O istoriji Kikinde.
  herodot.svetisava.edu.rs

Arpad Pastor

 • Blog sa video tutorijalima – MS Word, GIMP, InkScape, Videopad i Internet/e-mail
  arpadpastor.wordpress.com
 • Kurs iz progeCAD/AutoCAD-a koje obuhvata 16 časova u sklopu predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje u 7. razredu:
  progecad.svetisava.edu.rs
 • Administrator školskog Moodle portala – sajta za elektronsko učenje, kao i autor više kurseva na portalu koji obuhvataju gradivo za praćenje nastave iz informatike i tehničkog. Na tim kursevima se nalaze nastavni sadržaji za učenika u vidu video tutorijala ili interaktivnih sadržaja; domaći zadaci, testovi za vežbu, kontrolni zadaci, forumi… Školska platforma za eUčenje:
  moodle.svetisava.edu.rs
 • Autor i administrator Moodle platforme za učenike osnovnih škola u Opštini Kikinda za potrebe obaveznog godišnjeg testiranja iz saobraćaja na računaru, putem interneta 2009. godine. Detaljnije o ovome možete pročitati OVDE i OVDE.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: