Manifestacija Maj mesec matematike 2021.

Manifestacija „Maj mesec matematike“ koja se organizuje u Naučnom klubu CSU Kikinda ima za cilj popularizaciju matematike. Želi se prikazati čemu matematika služi kroz razne kreativne i zanimljive interaktivne radionice. Realizatori dve radionice u sklopu manifestacije su bili Gordana Rackov i Arpad Pastor. Radionice koje su održali su sledeće:

  1. „Dinar – priča o našem novcu“ – gde su učenici trećeg razreda osnovne škole čuli priču o vrednosti novca, novčanicama, kovanicama, istoriji novca, štednji i valutama u drugim državama. Govorilo se i o aktuelnim novčanicama u Srbiji. Radionica je završena zanimljivom igrom, slagalicom.
  2. „Magični brojevi“ – gde su se učenici drugog razreda upoznali sa magičnim brojevima. Brojeve su pretvarali u magične pomoću uputstva koja su im data. Cilj je bio da na rođendanskoj torti pomoću četiri svećice prikažu bilo koji broj do 15. Ova radionica razvija logiku i sposobnost za rešavanje problema kod mlađeg školskog uzrasta. Svi su aktivno učestvovali u radu na nastavnim listićima i na interaktivnoj tabli.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: